KARATE-DO
SHOTOKAN IN NIEUWKOOP

ExamenIedere zomer worden door Karate-do Nieuwkoop de Kyu-examens georganiseerd. De leerlingen moeten dan de technieken die ze het afgelopen jaar hebben geleerd laten zien en kunnen een hogere band halen. De deelnemers zijn ingedeeld naar niveau, iedere groep heeft zijn eigen examinator; dit zijn gevorderde leerlingen van Karate-do Nieuwkoop met min. 1 kyu en 10 jaar training. Het examen vindt uiteraard plaats onder supervisie van sensei M. Chourak.

Examen is natuurlijk een momentopname en er wordt bij ons ook gekeken hoe de leerling tijdens de lessen van het afgelopen jaar heeft gepresteerd. Op grond van talent, vordering, aanwezigheid, inzet en disipline kan de sensei besluiten wie wel of niet aan het examen mag deelnemen. Sowieso dient de leerling min. 3 maanden lid te zijn van Karate-do Nieuwkoop vóór deelname aan het 1e examen.

Tot en met 1e kyu kunnen leerlingen examen doen bij onze school in Nieuwkoop. Voor 1e dan en hoger worden de examens afgenomen bij de Karate-do Bond (KBN) te Utrecht.

© 2017 Karate-do Nieuwkoop


Nieuwkoop, Toine Japin (15 jaar) deed op dinsdag 19 januari examen voor zijn 3e kyu - bruine band. Hij was deze avond de enige die examen deed omdat hij door omstandigheden het examen van afgelopen juli niet mee kon doen. Het was een pittig examen maar hij heeft het met vlag en wimpel gehaald. Sensei M. Chourak is reuze trots op zijn pupil. Nu lekker vakantie vieren en dan in het nieuwe jaar weer hard trainen, zodat hij en de andere karateka's in juli 2018 examen kunnen doen voor zijn volgende kyu (band).Nieuwkoop,Dinsdag 4 juli was het zover, de karateka's van Karate-do Nieuwkoop mochten na een jaar hard trainen hun geleerde technieken aan de examinators laten zien. En met resultaat, alle karateka's hebben hun band / kyu behaald.

Gele band/7e kyu:
Amy Valentijn , Eline Wilhelmus, Karim Abo Kansoul, Lucas de Graaff, Rayan Chourak, Coen van Kan, Nasim Bolmeijer, Carla v.d Berg

Oranje band/6e kyu:
Zian Koolman

Groene band/5e kyu:
Esmee van Leeuwen, Imane Chourak, Olivier Kweekel, Micha Wilhelmus.

Blauwe band/4e kyu:
Chayenne Ilahibaks.

Bruine band/3e kyu:
Hazel v.d Berg, Sebastiaan Fransen, Patrick Schouten.

Foto'sMoeder en dochter hebben beide hun band behaald
Neef en nicht hebben beide hun band behaald